Lichaamsgerichte Therapie Leertherapie


Leertherapie

Doel van leertherapie
Tijdens je opleiding tot therapeut ondervind je als student aan den lijve hoe de methodes van de opleiding werken. Er wordt van je verwacht dat je leert reflecteren over wat er in een sessie gebeurt. Je gaat een proces door en het is van belang om jezelf goed te leren kennen, je krachten en blinde vlekken en motivatie om therapeut te worden, zodat je een beargumenteerde keuze kunt maken over je therapeutschap. Een leertherapeut ondersteunt en verdiept dit persoonlijke en boeiende proces.

Bodymind Opleidingen
Sinds 2006 ben ik als leertherapeut aan Bodymind Opleidingen verbonden. Leertherapie is een vast onderdeel van deze opleiding. Als leertherapeut werk ik op een therapeutische manier die aansluit bij de Energetic Integration opleiding en onderhoud ik contact met de opleiding. Alle leertherapeuten komen enkele keren per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en zich bij te scholen. Ook worden de leertherapeuten jaarlijks geëvalueerd door zowel het team van Bodymind Opleidingen als door vertegenwoordigers van de studenten.

Werkwijze
De eerste afspraak is een intake, waarin we kennismaken met elkaar. Het is belangrijk dat we allebei het gevoel hebben dat het een beetje klikt. We bespreken samen jouw verwachtingen, hulpvraag en leerdoel voor de komende periode. Als we besluiten om door te gaan dan commiteer je jezelf in principe voor 5 sessies. Al naar gelang je persoonlijke proces gaan we aan de slag met verschillende Energetic Integration methoden om jezelf te onderzoeken en doorvoelen. Via je lichaam maak je contact met je innerlijk en ervaar je aan den lijve hoe je met lichaamsgeoriënteerde psychotherapie aan persoonlijke groei en bewustwording kunt werken. Een belangrijk verschil ten opzichte van gewone therapie is dat je ook uitleg krijgt over de gebruikte methoden en waarom deze worden toegepast. Als eerste jaar student schrijf je tijdens de eerste 3 sessies ook je biografie, wat je proces om je geschiedenis ook in je lijf te leren herkennen verdiept.

Praktische informatie
Een leertherapie sessie duurt ongeveer anderhalf uur. De behandelingen worden gegeven in de AmerPraktijk te Heemstede. Kijk voor de tarieven onder Agenda/Tarieven in het menu.

Terug naar homepagina

Lichaamsgerichte Therapie, Supervisie & Training Jeanette Hollenberg,
Haarlem en Heemstede, 023-5472025