Supervisie/Leersupervisie

Wat is Lichaamsgerichte Supervisie
Bij lichaamsgerichte supervisie onderzoeken we jouw casus of beroepsgerelateerde vraag zoveel mogelijk op een lichaamsgerichte manier. Ik kijk, voel en luister graag met je mee om te ontdekken wat je lichaam hierover communiceert.

Als je vastloopt in je werk met cliënten kan dat verschillende achtergronden hebben. Je kunt vragen hebben over kennis, je vaardigheden willen aanscherpen, of merken dat je niet goed weet hoe je verder moet met de overdracht van de cliënt of met je eigen tegenoverdracht. Soms is er zoveel overeenkomst tussen het systeem waar een cliënt vandaan komt en jouw eigen achtergrond, dat je erin verstrikt raakt. Ook kun je behoefte hebben aan supervisie op vragen over zingeving of rondom 'life-events' van de cliënt of jezelf.

Individuele of groepssupervisie
Zowel individuele als groepssupervisisie hebben vòòr-en nadelen. Bij individuele supervisie krijg je bijvoorbeeld meer individuele aandacht, terwijl je bij groepssupervisie ook leert van de cauïtiek van anderen. Als je niet weet welke vorm van supervisie je moet kiezen, dan kun je dit met mij bespreken en kijken we samen wat het beste bij je past.

Voor wie ?
Werk je lichaamsgericht en op zoek naar begeleiding en verdieping in je vak, neem dan contact met mij op. Van belang is dat je bereid bent om jezelf te onderzoeken als therapeut, trainer, psycholoog, coach of masseur.

Praktische informatie
Je kunt individuele supervisie volgen of in een vaste groep.
Supervisie wordt gegeven in mijn praktijk in Heemstede, Haarlem of in centrum Academ in Rotterdam.
Tarief € 90,- per uur, of drie sessies voor € 250,-.

Mijn achtergrond als supervisor
Vanaf 2016 ben ik als supervisor aan de BodymindOpleidingen verbonden. Leersupervisie is bestemd voor 3e en 4e jaars studenten en wordt aan groepen van minimaal 3 en maximaal 7 personen gegeven. De leersupervisie is bedoeld om zoveel mogelijk te oefenen in het begeleiden van mensen en je voor te bereiden op de afstudeersessies. Je kunt je met je studiekring opgeven of individueel voor een supervisiedag inschrijven.

In 2021 ben ik afgestudeerd als lichaamsgericht supervisor. Deze opleiding werd verzorgd door docenten van Bodymindopleidingen, het Aumm instituut en het NIB (Nederlandse instituut voor biodynamische psychologie). De opleiding is erkend door de beroepsvereniging SBLP. Sindsdien geef ik ook supervisie aan therapeuten en hulpverlener uit andere bloedgroepen'.

Praktische informatie leersupervisie
Leersupervisie wordt gegeven in mijn praktijk in Heemstede, Haarlem of in centrum Academ in Rotterdam.
Het tarief voor leersupervisie is vastgesteld door Bodymindopleidingen.


Terug naar homepagina

Lichaamsgerichte Therapie, Supervisie & Training Jeanette Hollenberg,
Haarlem en Heemstede, 023-5472025